Wat u kunt doen

Contact met een asielzoeker

“Asielzoekers zijn vaak blij met een bezoekje. De meesten zijn getraumatiseerd, slikken vaak antidepressiva en hebben vage lichamelijke klachten. Ze willen je heel graag verwennen met thee of koffie en iets lekkers. Met sommige mensen mag ik uit de Bijbel lezen en bidden. Het belangrijkst is om de liefde van de Heere Jezus te brengen door je houding. Voor mezelf weet ik dat dit mijn plek is. Zo kan ik hopelijk een lichtje zijn in hun vaak uitzichtloze situaties.”

AZC Drachten

Een groot deel van de mensen in de asielzoekerscentra stelt contact met Nederlanders erg op prijs. U spreekt geen Arabisch en hebt geen verstand van andere culturen? Geen probleem, een bewogen hart en verwondering voor de dingen die anders zijn, is de beste houding. Leren gebeurt in het asielzoekerswerk vooral door te doen.  Die contacten ontstaan en groeien vaak door bezoekwerk. Gewoon de asielzoeker opzoeken in zijn kamer, samen thee drinken, luisteren en zo mogelijk voor hen bidden.

 

Financieel steunen;

Stichting Sprekende Harten komt op voor              noodlijdende asielzoekers

Zonder uw hulp lukt dit echter niet.
Wilt u ook uw hart laten spreken?

steun sprekende harten 2Stichting Sprekende Harten is ANBI gecertificeerd. Dit betekent dat giften kunnen worden afgetrokken bij  de belasting.

anbi-logo